Rabu, 5 Mac 2014

CRISPY FISH

Salam...

Umi nak kongsikam satu resepi ikan. Ikan kegemaran kami tentunya ikan kayu lembut. Kali umi sengaja nak ubah resepi, buat ikan celup tepung.

Ikan kayu tu kan isi dia banyak dan kurang tulang jadi sangat sesuai untuk anak-anak yang suka sangat makan ikan macam anak umi tu, tak payah risau pasal tercekik tulang.

Kebetulan baru ni babah beli ikan kayu yang sangat besar, so banyak la menu yang dapat umi cuba dengan ikan tu. Antaranya Crispy Fish ni. Ini rekaan umi ja tau. exclusif tak ada kat blog lain he he..

Tapi resepinya umi guna resepi yang sama dari restoren cina tu, sesapa yang baca entri umi sebelum ni tau la resepi CRISPY CHILLI CHIKEN. Sebenarnya resepi tu pun umi ubah menu asal guna daging tapi umi buat ayam..

So sesapa yang nak try resepi ikan ni boleh la tengok resepi ayam tu ok. umi tak nak tulis 2 kali. cuma upload gambar ja...biar korang meleleh..he he.

Kepada ibu-ibu yang nak anak suka dan gemar makan ikan boleh try resepi ni. Kalau sesapa yang suka pedas boleh la tambah serbuk cili dalam adunan tepung tu yea.

Tiada ulasan:

ANDA MUNGKIN MEMINATI :-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...